Základem veškeré výroby, která v Čokoládovně Marcus probíhá, je prémiová belgická čokoláda CALLEBAUT. Stejnojmenná pražírna zahájila svou výrobu již v roce 1911! To když Octaaf Callebaut, vnuk pivovarníka v malém belgickém městečku Wieze, tajně pracoval na svém prvním receptu s čokoládou. Po celé měsíce každého udivovala jemná vůně čerstvě pražených kakaových bobů. Když pivovarníci poprvé ochutnali jeho první čokoládový výtvor – conche, byli svědky zrození čokolády Finest Belgian Chocolate Callebaut. Velmi rychle si malé obchůdky v okolních vesnicích a jejich zákazníci zamilovali tuto novou čokoládu, a novinka se rychle šířila. Nakonec se tato čokoláda začala vyvážet do celého světa. 

Finest Belgian Chocolate Callebaut je vyrobena z nejlepších, udržitelných kakaových bobů Západní Afriky. Za každý balíček Finest Belgian Chocolate, který je prodán, investuje firma část znovu do udržitelného pěstování kakaa pomocí nadace Cocoa Horizons (Kakaové horizonty). Tato nezisková organizace monitoruje nejnaléhavější potřeby v západní Africe a koordinuje udržitelné projekty.

Dobře fermentované a usušené kakaové boby se odesílají do Belgie. Jejich cesta trvá několik týdnů a cestují přes divoká moře a skalnatá pobřeží. Po dosažení skladů pražírny Callebaut, jsou, pro vytřídění jejich kvality, ještě jednou kontrolovány.

Chuť výsledné čokolády definuje tajná směs kakaových bobů. Mistr master blender vybírá pro recepty Finest Belgian Chocolate zejména Západoafrické boby. Boby s jemnou příchutí z Jižní Ameriky a Asie pak přidávají ovocnost, kyselost a hravé svrchní tóny.

Callebaut je jednou z několika málo výrobců čokolády, kteří stále praží celé kakaové boby v jejich přirozené skořápce horkým vzduchem a zbavují je bakterií pomocí páry. Díky tomu jsou zaručeny jemně a rovnoměrně pražené kakaové boby zvenčí k jádru, čímž se probudí jejich plný potenciál příchutí. Žádná pára ani vlhkost se nemůže dostat k jádru a tím je zachována jejich silná chuť a veškeré aromatické tóny.

Oloupané kousky kakaových bobů se rozemílají na kakaový likér. Ten je dále rafinován v několika krocích, dokud není extrémně jemný. Výsledkem je tmavý, čistý a silný kakaový likér obsahující pevné, intenzivní kakaové tělo a kyselé horní tóny. To je srdcem a duší každého receptu s čokoládou.

Pro Finest Belgian Chotolate jsou dále vybírány ty nejlepší cukry a vločkové sušené mléko z farem a dodavatelů v Belgii. 
Uměním vytváření harmonické chuti je konšování. Speciální stroj hněte čokoládu cele hodiny pro odhalení chuti a odpaření nežádoucích kyselých příchutí. Pro získání dokonalé rovnováhy jsou veškeré kroky přesně načasovány. Cílem je vytvoření kulaté chuti a zachování požadovaných aromatických horních tónů, jako je ovocitost a osvěžující kyseliny. Ve finále vzniká příznačná chuť Callebaut, s plným kakaovým tělem a jemnými příchutěmi.